• Tävlingskommittén

Tävlingskommittén

Tävlingskommitténs (TK) uppdrag är att organisera och ansvara för klubbens tävlingsverksamhet.

Varje år tar vi fram ett spelprogram med många olika spelformer, allt för att alla medlemmar ska hitta någon tävling som passar. Efter varje år utvärderas tävlingarna och en revidering sker inför nästkommande år, dels för att försöka tillmötesgå medlemmarnas önskemål men också för att hitta nya och intressanta tävlingsupplägg.
TK ansvarar även för att fastställa startavgifter för tävlingarna samt att se till att det finns tävlingsledare vid varje tävling.

Tävlingsledare

Inför varje säsong rekryteras ett antal tävlingsledare, cirka 15 stycken. Dessa har i uppdrag att ta hand om vardera ca 3 tävlingar per säsong. I jobbet som tävlingsledare ingår att dela ut scorekort, vara behjälplig under rundan om problem uppstår samt se till att allt flyter på. De matar in scorer samt förrättar prisutdelning direkt efter att tävlingens sista scorekort registrerats.

Vår övergripande målsättning är att så många medlemmar som möjligt vill ställa upp i tävling och om det finns önskemål om någon specifik tävlingsform eller andra förslag till tävlingsverksamheten är ni varmt välkomna att höra av er till någon i TK.

Till dig som är ny eller vill testa på tävlingsgolf!

Att tävla i golf ska vara roligt och lättsamt. Är du orolig för att testa på tävlingsgolf kan det vara bra att börja med en 4-manna scramble. Du samlar ihop ett gäng golfkompisar, 4 stycken ska man vara, och ni får då spela tillsammans.
Därefter känner du dig kanske redo att spela en partävling. Då spelar du i team tillsammans med en kompis, men blir lottad med ett annat par, så då ges möjlighet att lära känna nya golfare.
När du spelat några partävlingar är du redo att spela din första singeltävling. Då blir du lottad tillsammans med 1-3 andra golfare och tävlingen är precis som en vanlig golfrunda.

Är du sugen på mer info om hur det är att tävla i golf kommer vi att erbjuda en informationsträff under våren. Håll utkik efter datum som presenteras i vårt nyhetsbrev och på facebook och instagram.

Ni är alltid välkomna att kontakta oss i TK om intresse finns att bli tävlingsledare, om ni har synpunkter eller önskemål om tävlingar eller något annat som rör vår tävlingsverksamhet.

Tävlingskommittén
Karin Nileskogordförandekarin.nileskog@viktvaktarna.se
Mirjana Ljungmirjana.ljung@gmail.com
Jonas Delinjonas.u.delin@gmail.com
Björn Johanssonb821813@gmail.com
Magnus Bondessonmagnus@landskronagk.se