En attraktiv golfklubb i nordvästra Skåne

Vid Öresundskusten, med fascinerande utsikt över sundet och Ven, erbjuder Landskrona Golfklubb spel på två högklassiga banor Erikstorp och Hildesborg. Detta tillsammans med vårt serviceutbud, gör att vi har de bästa förutsättningarna att skapa lyckade arrangemang för dig och dina gäster.

Erikstorp, byggd 1960, är en välkänd och uppskattad park- och seasidebana. Från flera utsiktspunkter öppnas vackra vyer in mot Landskrona och ut mot Öresund. I nord och nordväst inramas horisonten av Hildesborgs och Rönneberga backar. 

Hildesborg byggd 1987, är en parkbana med par 70. Banan uppskattas för sin flacka inledning och sin lite tuffare avslutning

Banorna redesignades av Johan Benestam 2017.

Anläggningens kvaliteter uppskattas av många – både av amatörer och spelare på den nordiska proffstouren. Vi har arrangerat Nordea/Ecco tour tävlingar under 10år. Dessutom spelades Annika Invitational Europe här 2013.

LIVSVIKTIGT

Hjärtstartare

OM OSS / STYRELSE

Vi på Landskrona GK

Vår historia

LANDSKRONA GOLFKLUBB 1929-1933
Golfen har gamla anor i Landskrona. Redan 1929 började man spela golf på Exercisfältet, som militären lämnat 3 år tidigare. En klubb med samma namn som dagens bildades och marken hyrdes av staden på ett femårskontrakt. Men kontraktet förlängdes aldrig, då det visat sig att banan låg för centralt och ställde till olägenheter för grannar. Klubbens kassabehållning skänktes till Helsingkrona golfklubb som startades i Rya 1934.

NUVARANDE LANDSKRONA GOLFKLUBB
Vår klubb bildades 26/10 1960 och på hösten detta år beslöt stadens drätselkammare att bevilja ett förmånligt arrende åt klubben för att uppföra en golfbana strax norr om Borstahusen. Erikstorps Kungsgård, med anor från medeltiden och skänkt till staden 1505 av den danskekungen Hans, blev och är fortfarande centrum för klubben. I den östra flygeln återfinns klubbhuset, medan receptionen delar utrymme med golfmuseet i ett av de gamla stallarna.

Klubbens första tävling genomfördes på den nyanlagda 9-hålsbanan i augusti 1962. Detta år fick klubben också sin första landslagsman i förvärvet från Mölle GK, Johny Andersson. Johny tillsammans med klubbens första pro Bruce Grafton, fick äran att försvara klubbens färger när 12-hålsbanan invigdes 1963. Kvällspostens reporter noterade att Johny stod ”för en större sensation då han slog en eagle.”

Efter förhandlingar med Svenska Sockerfabriks AB fick klubben tillgång till mark för att bygga en komplett 18-hålsbana som ritades av Thure Bruce. Den invigdes den 15 maj 1969 av ett starkt startfält med Hasse Hedjersson och Sven Tumba bland favoriterna. Tävlingen vanns sensationellt av ynglingen Gunnar Mueller som var första svensk på Europatouren. Landskrona GKs dåvarande pro, Bruce Grafton spelade även han på Europa Touren vid denna tidpunkt.

Sedan 1987 finns det två 18-hålsbanor hos Landskrona GK.

  • 1987 invigning av Hildesborgsbanan som ritades av Åke Persson
  • 2007 startade ombyggnationen av greenområdena på Erikstorpsbanan, arkitekter Karl-Oskar Seth och Peter Chamberlain
  • 2010 utbyggnad av Hildesborgsbanan till par 70, arkitekter Karl-Oskar Seth och Peter Chamberlain
  • 2016 ny routing av båda slingorna Erikstorp och Hildesborg inkl. nybyggnation av 6 nya hål pga att bostadsprojekt Norra Borstahusen kommer att bebygga hål 1-6 på nuvarnade Erikstorpsbanan, arkitekt Johan Benestam
  • 2020 byggantion av nya målområden i konstgräs på driving rangen, arkitekt Johan Benestam

NIU Öresundsgymnasiet

Landskrona Golfklubb har samarbete med Öresundsgymnasiet i Landskrona som erbjuder en nationellt godkänd idrottsutbildning. Utbildningen är kvalitetssäkrad av Svenska Golfförbundet och följer den nationella kursplanen.

Besök Svenska Golfmuseet på Landskrona GK.

Svenska Golfmuseet byggs just nu om, moderniseras och digitaliseras. Vi beräknar att öppna vår nya utställning i juni 2022.

På Svenska Golfmuseet finns historiska föremål, Sveriges största samling golflitteratur och berättelser från den svenska golfsportens historia. Museet är unikt i sitt slag och för den som är nyfiken på Golfsveriges historia finns här allt från böcker och golfklubbor till golfbollar, bagar och andra minnesvärda golfföremål. Den permanenta utställningen kompletteras även av nya special-utställningar varje år. Tidigare utställningar har bland annat handlat om damgolfens historia och golf i olympiska spelen.

MEDLEM PÅ LANDSKRONA GK

Vi värnar om varenda medlem 

TÄVLINGAR

Redo för den
riktiga
utmaningen?

Klubbens stadgar

På länken nedan hittar ni Landskrona Golfklubbs stadgar.
Ladda ner stadgar (PDF)

GDPR

Landskrona GK (Klubben) personuppgiftspolicy redovisar hur klubben hanterar personuppgifter. Frågor kring hanteringen hänvisas till klubbchef Patrik Brorsson.
Ladda ner Personuppgiftspolicy (PDF)

Medlemsansökan