Landskrona Hickory Club

Landskrona Hickory Club har som målsättning att vara en av Sveriges mest aktiva Hickorysektioner. Vi vill ge våra medlemmar möjligheten att spela golf så som det en gång begav sig. Spelet bedrivs med träskaftade klubbor från 1935 eller tidigare, i ursprungligt eller renoverat skick. I anslutning till Landskrona Golfklubb finns även Svenska Golfmuseet där ni kan hitta mycket trevlig information främst om golfens historia i Sverige, men även internationellt.

Spela Hickorygolf med oss?
Spel i Landskrona Hickoryclub är öppen för alla hickory- och golfhistoriskt intresserade spelare oberoende av var man idag har sitt golfklubbsmedlemsskap. Medlemsavgiften för medlemmar i LaGK är 250 kronor/år och berättigar till spel vid alla våra veckoträffar (20 tillfällen), deltagande i matchspelsmästerskap, KM (klubbmästerskap) och några andra aktiviteter vi arrangerar, typ vår populära fixardag. Nya hickoryspelare kan prova på 2 gånger innan medlemsavgift behöver betalas.

För spelare med medlemskap i andra golfklubbar än Landskrona GK erbjuder vi följande två alternativ:

• medlemskap i själva hickoryklubben kostar 250kr för alla oavsett moderklubb
  • spelare från andra klubbar får lösa greenfee per träff/tävling och då kostar det 200kr per gång för veckoträffar och ordinarie tävlingsgreenfee (350kr) för övriga tävlingar. För att vara med på veckoträffar krävs inte medlemskap i Landskrona Hickory Club, men för att tävla om säsongspriser, vara med på KM och övriga aktiviteter krävs medlemskap

Veckoträffar
Varje måndag med start 27 april t.o.m. 23 september spelar vi en niohålstävling på
Hildesborg Hickory Course. Antalet speltillfällen är 20 st. med uppehåll för Golfveckan
v 30. Vi startar kl. 18:00 och efter spelet sitter vi ner en stund, utvärderar de goda slagen
och applåderar segraren.

Tävlingar
Över hela säsongen spelas två skilda tävlingar (baserade på ens resultat från veckoträffarna):

• Grafton-pokalen som tillfaller den spelare som har lägst nettoscore från sina tio bästa veckoresultat.
  • Ture Bruce-priset som tillfaller den spelare med lägst eclecticresultat (bästa resultat på varje hål från säsongen) minus officiellt hcp vid säsongsstarten

OBS pga COVID-19 är minst en omgång av veckoträffarna inställd

Prova på!
För den som vill känna hur det är att spela som Old Tom Morris gjorde går det att hyra klubbor för 100 kr/set i samband med deltagande i någon av våra veckoträffar. Första gången fritt! Kontakta någon av oss för mer info.

Kommittén

Joakim AnderssonCaptain, 070-315 78 11