Knattetävligar för våra yngsta talanger

Knattetävlingar

För oss i Landskrona är det viktigt att alla knattar har möjlighet att utveckla sin golf i sin takt och få möjligheten att spela tillsammans med sina kompisar. För att göra detta möjligt deltager Landskrona GK i flera golfserier för knattar. Vi ser även till att det finns möjlighet att spela individuella tävlingar både på Landskrona och på andra banor. Nedan kan du läsa mer om de olika tävlingarna.

Lilla Landskrona Short Game

Knattetävling för nybörjarna på 50 m – banan. Man spelar på de nya hålen. Bilden ovan visar hål 1 på Lilla Landskrona Short Game. Tävlingen spelas samtidigt som Landskrona Short Game. Man behöver inte ha grönt kort för att deltaga. Spelformen är 6 hål poängbogey.

Det går med en markör i varje boll. Det är både en individuell tävling (en tjej- och en killklass) samt en lagtävling. Din träningsgrupp är ditt lag.

Om ni har några frågor kontakta gärna:
Andreas Westerberg, andreas@landskronagk.se

Vårcupen

Vårcupen spelas som poängbogey över 9 hål. Du spelar en gång/vecka 15-24. Jämna veckor på Hildesborg & udda veckor på Erikstorp. Det enda du måste göra är att gå in i shopen och betala 30kr, få ett scorekort, spela samma dag & sedan lägga scorekortet påskrivet av markör i juniorernas brevlåda vid juniortavlan i kansliet. Du spelar med valfri spelare som har 36 eller lägre i handicap. Varje vecka kommer det delas ut order of merit poäng så ju fler veckor du deltar desto större chans har du att vinna hela tävlingen.

För alla knattar och juniorer med handicap 54 eller bättre.

Höstcupen

Höstcupen spelas som en poängbogeytävling. Du spelar en gång/vecka 34-39. Jämna veckor på Erikstorp & udda veckor på Hildesborg. Det enda du måste göra är att gå in i shopen och betala 30kr få ett scorekort, spela samma dag & sedan lägga scorekortet påskrivet av markör i juniorernas brevlåda vid juniortavlan i kansliet. Du spelar med valfri spelare som har 36 eller lägre i handicap. Priser delas ut efter varje omgång. Pristagarna kan hämta ut sina priser i shopen efter det att resultatlistan är klar.

Landskrona Short Game

Första tävlingen för våra knattar. Man behöver inte ha grönt kort för att deltaga. Spelformen är 6 hål poängbogey och spelas på vår korthålsbana.
Short Game som spelar på ordinarie greener på korthålsbanan.

Det går med en markör i varje boll. Det är både en individuell tävling (en tjej- och en killklass) samt en lagtävling. Din träningsgrupp är ditt lag.

Om man klarar 10 poäng eller mer på Stora Short Game, har man kvalat in och får spela i vårt lag på Lilla Bästbolligan.

Om ni har några frågor kontakta:
Andreas Westerberg, andreas@landskronagk.se

Matchligan

Matchligan spelas som poängbogey under gruppspelet och övergår till matchspel från gruppfinaler till slutfinalen. 
Vänder sig till juniorer födda 2003 eller senare. Varje lag består av fyra spelare.
Spelas som gruppspel, gruppfinal, semifinal och finalspel.

Gruppspel
Deltagande lag delas upp i 4 st grupper med spel i 4 olika omgångar. Gruppspelet spelas som singel poängbogey där laget samanlagda poäng (de tre bästa) räknas ihop och redovisas i en serietabell. Efter omgång 4 finns det en en fullständig serietabell i resp grupp.

Gruppfinaler, slutfinal
Gruppvinnarna är arrangör av gruppfinalerna. Gruppfinaler och slutfinal spelas spelas över 18 hål match.Varje enskild match består av fyra singelmatcher med hcp.

KM Korthålsbana

KM för knattar (födda 2007 eller senare) spelas på korthålsbanan. Spelformen är 18 hål slaggolf. De knattar som har fått inbjudan till stora eller lilla bästbolligan får en inbjudan via bokat.se där anmälan sker. Dock är det endast de 28 först anmälda som får spela. Först till kvarn… Det finns en tjej- och en killklass.

Om ni har några frågor kontakta:
Andreas Westerberg, andreas@landskronagk.se

Sommarlovscupen

Juniorer och knattar med officiellt hcp spelar 9 eller 18 hål slaggolf (väljer själv varje gång när man anmäler) & juniorer och knattar med hcp 37-54 spelar 9 hål slaggolf. Tävlingen spelas torsdagar under sommarlovet. Första omgång spelas 20/6 & sista omgången spelas 8/8 på annan bana (dock ej under sommarlägret v26 och under golfveckan v30) med första start ca kl 09.30 varje spelomgång.

Du måste minst ha spelat en omgång av Sommarlovscupen för att  få anmäla dig till avslutningstävlingen 8/8.

Anmälan sker på Min golf eller på vår hemsida landskronagk.se under länken tävling senast klockan 9.00 dagen innan aktuell deltävling. Tävlingen lottas och du ser din starttid på Min Golf eller på juniortavlan i kansliet klockan 12.00 dagen innan tävling. Varje deltävling kostar 30kr i startavgift och betalas i shopen senast 10 minuter innan din starttid där du också får ditt scorekort. Pris till omgångens vinnare i varje klass delas ut. Order of merit där man räknar sina fem bästa ronder finns också och prisutdelning för denna görs på Junioravslutningen i höst.

Lilla Bästbolligan

Seriespel för alla knattar som är födda 2006 eller senare. Ni spelar i tvåmanna lag och ni spelar 6 hål på korthålsbanor. I lagtävlingen finns det en tjej- och en killklass. Spelformen är poängbogey bästboll.
Det går en markör med i varje boll.

För att spela i Landskronas lag ska man antingen spelat på Lilla Bästbolligan och fått höga poäng (inbjudan till dessa spelare skickas ut) eller ha hcp mellan 49 och 53 eller ha tio poäng på en av omgångarna på Landskrona Short Game. Inbjudan till tävlingen kommer via www.bokat.se. Ni anmäler er via länken i denna email. Ssta anmälningsdag är tisdagen kl 18.00 innan tävlingsdagen.

Om ni har några frågor, kontakta gärna vår lagledare: Andreas Westerberg, andreas@landskronagk.se

Spelschema 2019KlubbBana
19:e majLandskrona GKKorthålsbanan Shotgun kl 13.30
26:e majSöderåsens GKKorthålsbanan Shotgun kl 13.30
9:e juniGlumslövs GKKorthålsbanan kl 13.00
25:e augEslövs GKKorthålsbanan Shotgun kl 14.00
8:e septRya GKKorthålsbanan kl 14.00
22:e septLandskrona GKKorthålsbanan Shotgun kl 13.30
 KlubbOmg 1Omg 2Omg 3Omg 4Omg 5Omg 6Poäng
1Landskrona6666630
2Glumslöv4343620
3Rya3424619
4Eslöv6006315
5Söderåsen2332414

Stora Bästbolligan

Seriespel för alla knattar som är födda 2006 eller senare och som har hcp 48 och lägre. Spelformen är 9 hål poängbogey 2-boll bästboll och tävlingen spelas på stora banan. I lagtävlingen är det en klass. Det går en markör med i varje boll.

Inbjudan till tävlingen kommer via www.bokat.se. Ni anmäler er via länken i denna email. Ssta anmälningsdag är tisdagen kl 18.00 innan tävlingsdagen.

Speldatum och spelplatser för 2019 kommer

Om ni har några frågor, kontakta gärna våra lagledare: Andreas Westerberg, andreas@landskronagk.se

Spelschema 2019KlubbBana
19:e majLandskrona GKHildesborg kl 13.05
26:e majSöderåsens GKKl 13.10
9:e juniGlumslövs GKKl 13.00
25:e augEslövs GKkl 14.00
8:e septRya GKkl 14.00
22:e septLandskrona GKHildesborg kl 13.05
 KlubbOmg 1Omg 2Omg 3Omg 4Omg 5Omg 6Poäng
1Rya6634625
2Landskrona4366322
3Glumslöv3443418
4Eslöv2222210
5Söderåsen000000

Medlemsansökan