Varje framgång för junior & elit börjar med glädje

Landskrona Golfklubb har nästan 300 juniormedlemmar och 150 av dem deltager i en eller flera junioraktiviteter på klubben.

Klubbens vision är att Landskrona GK ska vara en levande golfklubb både när det gäller bredd- och tävlingsverksamhet. Klubbens golfbana ska vara en naturlig mötesplats för juniorerna. En plats där man har sina kamrater och där man har roligt, samtidigt som man utvecklas som golfspelare och människa.

Kom ut på klubben och träna, spela eller bara häng! Här ute ska det vara roligt att vara! Vi försöker hela tiden hitta på roliga aktiviteter så att det finns något roligt att göra för alla i alla åldrar.

Vår knatteverksamhet vänder sig till er som är födda 2007 eller senare och juniorverksamheten vänder sig till er som är födda mellan 1998 och 2006.

Beställningsformulär Juniorkläder

Klicka på pilen till höger för att se utbudet samt skriva ut ett beställningsformulär.
Vi har beställningsformulär i shopen också

"

Juniortävlingar 2020

Anmälan juniorträning

I år finns det 4 alternativ att anmäla sig till.

Alternativ 1Alternativ 2

Vecka 26 – 27

Vecka 30 – 31

Landskrona GK träningsupplägg

1. Varje steg på trappan har ett nivåanpassat träningsupplägg.
  2. Sammansättningen i grupperna under respektive steg utgår i första hand efter:
    • Spelarnivå
    • Ålder
    • Kön
  3. Antalet grupper per nivå kan variera från säsong till säsong men även ändras under säsong.
  4. Alla träningstillfälle börjar med en kort introduktion där syftet med dagens övning redogörs.
  5. Alla träningstillfälle avslutas med en kort uppsummering av dagens lektion.
  6. Vissa träningstillfälle bör innehålla någon form av mätbar test som kan följas upp senare.
  7. Vissa träningstillfälle bör innehålla “klara av övningar”.

Lill Olas riktar sig främst till våra yngre knattar.

Hildesborg och Erikstorp utgörs av merparten av våra juniorer.

Team LaGKriktar sig till de juniorer med rätt vilja, kunnande och inställning som vill satsa på sin golf.

*Gruppträning 1 gång/vecka á 1,5h, plus rätt till individuell träning 50 min/månad.
Gruppträningen kommer ha fokus på att skapa en gruppdynamik/laganda, utbilda personerna inom golfteknik samt sporra varandra genom lite olika tävlingsövningar samt klara av övningar. Utöver det kommer klubben anordna olika föreläsningar där Team LaGK kommer vara inbjudna, detta för att ge spelarna en chans att utvecklas ännu mer inom olika område relaterat till sin golf.

Kostnaden är den samma som träning 2ggr/vecka.

Alla i denna grupp erhåller obegränsat antal markeringar på sitt bollkort.

MÅNADSARMBANDEN

Spela till dig våra armband!

Under maj-september finns möjlighet att spela till sig Landskrona GK armand, en färg för varje månad, för våra juniorer med hcp 54 och lägre. För er som har hcp 54-37 gäller att man ska spela minst 4 st 9-hålsronder/månad och för er med hcp 36 och lägre gäller 6 st 9-hålsronder eller 3 st 18-hålsronder/månad. Dessa ska registreras i Min golf eller i shopen.

Lyckas man samla alla fem armbanden så kan man hämta ut ett extrapris på årets junioravslutning.

HANDICAPJAKTEN

Levla ner dig till priser!

Du som junior på Landskrona GK kan delta i Handicapjakten. I Handicajakten kan man levla till sig priser när man tar sitt gröna kort eller sänker sitt handicap. När man klarat av dessa nivåer så går man in i shopen och meddelar sin nya level för att erhålla sitt pris.

GRÖNT KORT

När man sänkt sig till 45

När man sänkt sig till 36

När man sänkt sig till 29,9

När man sänkt sig till 24,9

När man sänkt sig till 19,9

När man sänkt sig till 14,9

När man sänkt sig till 9,9

1 påse peggar

Greenlagare

1 påse peggar

Greenlagare

NÄRSPELSMÄRKE

Bli kung runt green!

Nu finns det tre närspelsmärken att klara:

Puttning    |    Chippning    |    Bunker/Pitch

Närspelsprov bunker/pitch (pdf)

Närspelsprov chipping (pdf)

Närspelsprov puttning (pdf)

Herr-, Dam- & Juniorlag

De bästa var en gång nybörjare

Knatte- och juniorstipendier

Landskrona GK har tillsammans med Acushnet instiftat stipendier till klubbens knatte- & juniorverksamhet.
Ni kan läsa om de olika stipendierna nedan

KNATTETÄVLINGAR

Utmaningar för våra yngsta vänner

JUNIORTÄVLINGAR

Juniortävlingar för kommande mästare

Spelarersättning

När du är ute och tävlar för klubben kan du ha rätt till ersättning. Allt deltagande ska godkännas av klubbens ersättningsansvarige. Fyll i blanketten enligt de krav som finns.

"

Styrdokument