Varje framgång för junior & elit börjar med glädje

Landskrona Golfklubb har nästan 300 juniormedlemmar och 150 av dem deltar i en eller flera junioraktiviteter på klubben.

Klubbens vision är att Landskrona GK ska vara en levande golfklubb både när det gäller bredd- och tävlingsverksamhet. Klubbens golfbana ska vara en naturlig mötesplats för juniorerna. En plats där man har sina kamrater och där man har roligt, samtidigt som man utvecklas som golfspelare och människa.

Kom ut på klubben och träna, spela eller bara häng! Här ute ska det vara roligt att vara! Vi försöker hela tiden hitta på roliga aktiviteter så att det finns något roligt att göra för alla i alla åldrar.

Vår knatteverksamhet vänder sig till er som är 6-12år och juniorverksamheten vänder sig till er som är 13-21år.

Knatte- och juniorstipendier

Landskrona GK har tillsammans med Acushnet instiftat stipendier till klubbens knatte- & juniorverksamhet.
Ni kan läsa om de olika stipendierna nedan

JUNIORAVSLUTNING

Junioravslutning 9:e oktober

Lördagen den 9:e oktober är det dags för årets junioravslutning för er som deltagit i klubbens träning under året.

kl 09.15 Samling vid puttinggreen för indelning i grupper
kl 9.30-11.30 Spel på korthålsbanan och minigolfen
kl 11.45 Mat och prisutdelningar
kl 12.30  Slut

Senast anmälan måndag 4/10

Landskrona GK träningsupplägg

• Varje steg på trappan utgörs av ett nivåanpassat träningsupplägg.
  • Alla träningstillfällen börjar med en kort introduktion där syftet med övningen redogörs
  • Alla träningstillfällen avslutas med en kort uppsummering av den utförda övningen
  • Vissa träningstillfällen innehåller “klara av övningar” för att följa upp spelarens utveckling
  • Sammansättningen av grupperna för respektive steg utgår i första hand efter spelarnivå följt av ålder och kön
  • Antalet grupper per nivå kan variera från säsong till säsong men även ändras under säsong.

Lill Olas riktar sig främst till våra yngre knattar som precis börjat spela golf.

– Fokus: Golfkul
– Mål: Grönt kort

Hildesborg riktar sig främst till lite äldre knattar som är på väg att ta eller redan har grönt kort

– Fokus: Spela 9-hålare på stor bana
– Mål: Officiellt hcp

Erikstorp riktar sig främst till de knattar/juniorer som har officiellt hcp och kommit en bit i sin utveckling som golfspelare.

– Fokus: Spela 18-hålare på stor bana
– Mål: Levla med Handicapjakten

Team LaGK riktar sig till våra bästa juniorer som vill satsa på sin golf och representera LaGK i klubbsammanhang.

– Fokus: Träna, träna, träna, spela, spela, spela
– Mål: Spela på någon av SGF Teen Tourer (First, Future, eller Elit)

MÅNADSARMBANDEN

Spela till dig våra armband!

Under perioden maj till september har våra knattar och juniorer med hcp 54 eller lägre möjlighet att samla på våra populära Landskrona GK-armband genom att spela på banan.
För att erhålla ett månadsarmband ska spelare med hcp 36 eller lägre under en kalendermånad spela minst 54 hål. För spelare med hcp 37-54 räcker 36 hål per kalendermånad.

Resultatet spelar ingen roll. Det viktigaste med aktiviteten är att komma ut på banan, spela och ha kul. Glöm inte att registrera ronderna i Min golf eller i shopen.

Lyckas man att samla ihop fem armband under en säsong väntar ett extrapris på årets junioravslutning.

HANDICAPJAKTEN

Levla ner dig till priser!

Du som junior på Landskrona GK kan delta i Handicapjakten. I Handicajakten kan man levla till sig priser när man tar sitt gröna kort eller sänker sitt handicap. När man klarat av dessa nivåer så går man in i shopen och meddelar sin nya level för att erhålla sitt pris.

GRÖNT KORT

När man sänkt sig till 45

När man sänkt sig till 36

När man sänkt sig till 29,9

När man sänkt sig till 24,9

När man sänkt sig till 19,9

När man sänkt sig till 14,9

När man sänkt sig till 9,9

1 påse peggar

Greenlagare

1 påse peggar

Greenlagare

NÄRSPELSMÄRKE

Svart bälte i närspel!

Kan du klara svart nivå i dessa kategorier?

Puttning    |    Chippning    |    Bunker/Pitch

Närspelsprov bunker/pitch (pdf)

Närspelsprov chipping (pdf)

Närspelsprov puttning (pdf)